Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde “Kariyer Günleri” Etkinliği Düzenlendi

الكاتب: fenfakultesi | تاريخ: ٢٢ ديسمبر ٢٠٢٢

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Prof. Dr. Fevzi Köksal Konferans Salonu’nda “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde öğrencilere Türkçe Öğretim Merkezi’nin (OMÜ-TÜRKÇE) çalışmaları ve Yabancılara Türkçe Öğreticiliği Sertifika Programı hakkında bilgiler verildi. Etkinlik bağlamında gerçekleştirilen panelde, panel yöneticisi OMÜ-TÜRKÇE Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, konuşmacılar OMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olup OMÜ-TÜRKÇE’de sözleşmeli öğretim elemanı olarak görev yapan Merve Tetik Derendeli, Mehmet Harşıt ve Batuhan Şuoruç görev aldı. Kariyer Günleri etkinliği kapsamında düzenlenen panelde öğrencilere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) tanıtıldı; daha sonra yabancılara Türkçe Öğreticiliği Sertifikası (TÖS) alma eğitimi, iş imkânları, çalışma alanları, fırsatlar, riskler, işe başlama süreci, işte başarı ve memnuniyet, ücret durumu, sosyal güvence ve Türkçe Öğretimi Merkezindeki öğrenci profili hakkında bilgiler verildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin donanımlarını arttırmayı, mezuniyet sonrası istihdam imkânlarına katkı sunmayı amaçlayan “Kariyer Günleri” etkinliği çerçevesinde gerçekleştirilen panele Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çıkla, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden öğrenciler katıldı.