Öğrenimine Devam Edip Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerin Dikkatine!

Yazar: itbf | Tarih: 25 Haziran 2023

29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında; öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi hususuna ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 03.01.2023 ve 24.01.2023 tarihli toplantılarında alınan kararlar doğrultusunda;

Son sınıf öğrencisi olup bahar döneminde pedagojik formasyon derslerini seçmeli ders olarak alanlardan kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren ve kayıtlı olduğu programdan mezuniyet işlemlerinin tamamlanarak diplomasını almak isteyen öğrencilerin mezuniyet işlemleri yapılacak ve bu öğrenciler diplomalarını alabileceklerdir. Kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren ancak formasyon eğitimi kapsamında seçmeli ders almaya devam etmek istediğini Fakültesine yazılı olarak bildiren (ilgili dilekçeyi doldurarak) öğrenciler, öğrenimlerine 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Bahar dönemine kadar devam edebileceklerdir. Son sınıf öğrencilerinden lisans öğrenimi sırasında pedagojik formasyon derslerinden bir kısmını bahar döneminde almış ve lisans programından mezun olmuş olanlar; talep etmeleri ve 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılması halinde programa kayıtları yapılarak almaları gereken diğer dersleri (öğretmenlik uygulaması da dahil) 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı güz yarıyılında alabileceklerdir. Bu durumda olup söz konusu sertifika programına kayıt olanların Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar'ın 11. maddesinde yer alan sertifika öğrenim ücretini, sertifika programında alacakları dersler ve öğretmenlik uygulaması dikkate alarak ödemeleri gerekmektedir.

Dilekçe Örneği : (Kopyalayıp adres satırına yapıştırın) https://oidb.omu.edu.tr/tr/haberler/ogrenimine-devam-edip-formasyon-egitimi-alan-ogrencilerin-dikkatine/Dilek%C3%A7e%20%C3%96rne%C4%9Fi.doc