Bordeaux Üniversitesi Montaigne Ausonius seminerleri : Prof.Dr. Vedat Keleş

Yazar: itbf | Tarih: 30 Ocak 2024

**Parion: Antik Troas'ta Gelişen Bir Şehir. Parion Kazılarının Dünü, Bugünü ve Geleceği Parion antik kenti, Çanakkale Boğazı'nın güney kıyısında, Türkiye'nin batısındaki modern Kemer köyünün yakınında yer almaktadır. Kent MÖ 8. yüzyılın sonlarında kuruldu. M.Ö. 11. yüzyıla kadar var olan; Kuzey Troas bölgesinin en önemli kentlerinden biriydi. 2005 yılında başlatılan düzenli kazıların başkanlığını Prof. Dr. Cevat Başaran 2014 yılına kadar yürütmüş, 2015 yılından bugüne kadar da Prof. Dr. Vedat Keleş kazı başkanlığı görevini yürütmektedir. .

Bu konferansta kazıların ana sonuçlarının yanı sıra gelecekteki araştırmalara yönelik beklentiler de Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof.Dr. Vedat KELEŞ (OMÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı) tarafından sunulacaktır.**